Bli god på stories med disse 4 appene

Robust Theme

"

Bli god på stories med disse 4 appene

 

Er stories en del av din bedrifts synlighet på Facebook og Instagram? Dette er et format som vokser fort og blir bare mer og mer populært. Og det å ha en strategi omkring bruk av stories vil antagelig bli enda viktigere fremover for bedrifter som vil bli synlig i sosiale medier (les mer om dette her).

Stories er optimalisert for mobil. De avspilles vertikalt og forsvinner etter 24 timer. Og denne funksjonen er tilgjengelig på alle Facebooks apper. Som da er Facebook, Instagram, WhatsApp og Messenger. 

Vis folk hva som skjer hos dere.

Å dele innhold via stories er super måte for følgerne dine å bli kjent med bedriften eller merkevaren din på en personlig måte. Her er det mye rom for å være uformell og lage upolert innhold.

 

.            

 

Hvordan lage stories?

Kanskje syns du, som så mange andre, at det er litt utfordrende å komme i gang med å lage stories selv for din bedrift. Det du bør fokusere på er jo nettopp at det er en historie du skal lage. Og dermed er det en fordel at du er litt bevisst på hva deres historie den dagen skal handle om - og gir den en tydelig start, midtparti og avslutning. Det trenger ikke være så avansert. Kanskje får dere inn varer denne dagen. Du kan da lage en blanding av bilder og video som starter med at varene ankommer og ender opp med at alt er på plass i butikken.

Det fins en rekke apper som kan hjelpe deg med å lage morsomme og engasjerende stories for Facebook og Instagram. De fleste har maler som du kan benytte og gjøre dine justeringer og tilpasninger i. Som jo er veldig greit for å begrense hvor mye tid du bruker på dette. Noen av dem har effekter og animasjoner, mens andre lar deg redigere og jobbe mer avansert med bildene. Jeg har samlet et lite utvalg av disse appene som du kan teste ut selv.

 

4 apper som hjelper deg med å komme i gang med Stories:

 

1) Inshot

Denne video- og fotoredigeringsappen er en veldig populær. Fins i gratis- og premiumversjon. Denne appen har en mengde brukervennlige designfunksjoner for å hjelpe deg med å lage flotte historier for Facebook og Instagram. InShot-videoredigeringsprogrammet har en rekke funksjoner og lar deg trimme, klippe, dele, beskjære eller slå sammen videoer. Det gir også forskjellige videobakgrunner, filtre og effekter. Du kan og legge til musikk og lyder til videoene dine. Appen kommer også med tekst, klistremerker, emojis og andre designeffekter som kan legges til både bilder og videoer.

Tilgjengelig for både Android- og iOS-enheter.

 

 

2) Adobe Spark (Post og Video)

Dette er egentlig to apper i samme app-familie. Adobe Spark Post og Spark Video er to apper som er ypperlige for å lage stories. Du kan legge til videoklipp eller kombinere bilder for å lage en videohistorie. Du kan og legge til effekter på bilder. 

Det er mange lyder, fonter, animasjoner og andre designeffekter du kan legge til. Appen er enkel å bruke og krever ingen designkompetanse. 

Du kan legge til effekter fra en stor samling tilgjengelig i appen. For videostories kan lyder legges til enten fra appsamlingen eller fra din egen telefon. Appene har også en stor beholdning av temaer og maler du kan bruke som utgangspunkt.

Tilgjengelig for både Android- og iOS-enheter.

 

          

 

3) StoryArt

Dette er en av de mest populære appene for å lage stories. Veldig enkel å bruke, da den har et stort utvalg av forhåndsoppsatte maler som du bruke direkte ved å putte inn egne bilder og tekst. Bortsett fra malene, fins det og mange alternativer for å legge til designeffekter selv. Du kan legge til tekst med varierende fonter, filtre, temaer og andre designeffekter. 

Tilgjengelig for både Android- og iOS-enheter

 

 

4) Unfold

Denne appen har noen gratisfunksjoner og noen premiumfunksjoner som du må betale for. Appen har mange elegante forhåndsoppsatte maler for både foto- og videohistorier. Og har i tillegg mange designalternativer for hver av dem. 

Du kan og blande både bilder og videoer i samme collage. 

Tilgjengelig for både Android- og iOS-enheter

 

 

 

Dette er kun et lite utvalg av de appene som fins til dette formålet. Et kjapt søk vil kunne gi deg mange flere alternativer å teste ut dersom disse 4 ikke faller i smak. Så selv om Instagram og Facebook i sine apper tilbyr egne kreative funksjoner og effekter for å lage fine stories, så kan det å bruke egne dedikerte apper for dette kanskje være med på å øke kvaliteten på dine stories enda et hakk.

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.