Video på Facebook - 4 tips for å komme i gang

Robust Theme

"

Video på Facebook - 4 tips for å komme i gang

Video er fremtiden på Facebook og i sosiale medier generelt har vi hørt igjen og igjen de siste årene. Vel, fremtiden er uten tvil her. Og video bør være en viktig del av din strategi når det kommer til markedsføring på nett og i sosiale medier. Både for organisk og betalt innhold.

Her får du noen grunner til hvorfor video er viktig på Facebook, og 4 tips til deg som vil komme i gang nå.

 

Hvorfor er video viktig?

Cisco anslår at hele 82% av trafikken på nettet vil bestå av video innen 2021. 500 millioner mennesker ser nå video på Facebook hver dag.

Det er et format som engasjerer mer enn andre typer innhold, og søkemotorene og de sosiale mediene prioriterer video. Video gir og gjennomsnittlig større rekkevidde enn andre typer innhold på sosiale medier.

 

 

Video er en perfekt måte å bygge relasjoner og skape tillit hos dine potensielle og eksisterende kunder. Video gjør at du kan være personlig og uformell, og gjennom det kan du invitere potensielle kunder inn «behind the scenes» hos deg.

 

4 tips til deg som vil komme i gang med video på Facebook.

1) Det trenger ikke være så avansert -  bare kom i gang!

For å komme i gang holder smarttelefonen din i massevis. Så kan du investere i et kamera etterhvert, dersom du ser at du trenger å oppgradere litt. At videoen din ikke ser så formell og «produsert» ut kan faktisk gjøre den mer effektiv og skape mer engasjement en typiske «reklamefilmer».
 
For å sørge for at lyden er god kan du kjøpe en helt enkel mikrofon, som denne til under 500-lappen som kan plugges rett i telefonen.
Eller et trådløs sett som dette hvis du vil stå lengre unna telefonen. Så unngår du at lyden blir veldig ubehagelig å høre på hvis forholdene er dårlige. Som ved mye bakgrunnsstøy eller mye vind.

2) Fang oppmerksomheten raskt.

Videoene bør være relativt korte. Nå er det selvsagt ingen «regel» uten unntak, men for de fleste så fungerer korte videoer (fra 15 -90 sekunder) best. Og da bør du i de aller første sekundene av din video klare å fange oppmerksomheten slik at folk stopper opp for å se videre.

 

3) Tilpass videoen for å sees uten lyd.

Det sies at 85 % ser video på Facebook sees uten lyd. Det betyr at hvis lyden er viktig for å få frem ditt budskap, så tekst din video. Usikker på hvordan du gjør det? Sjekk denne videoen med steg-for-steg-beskrivelse av hvordan du tekster video på Facebook selv.

Ellers så kan det å vise tekst, logoer og produkter bidra til å få frem ditt budskap, også uten lyd.

 

 

4) Bruk flere ulike typer video for å holde interessen oppe

Det aller viktigste er at dine videoer er relevant for din målgruppe. At videoene er laget med målgruppen i fokus og at den baserer seg på at dette er noe din målgruppe vil sette pris på. Så fins det da mange typer video du kan ta i bruk for å engasjere ditt publikum og bygge merkevare.

 

Live video
Live video kan være veldig effektivt. Faktisk så kan "Facebook Live" generere ti ganger så mange kommentarer som en forhåndsinnspilt video.
Direktesendt video på Facebook er autentisk og du kan kommunisere med dine følgere i sanntid.
 
Opplæringsvideoer
Videoer som lærer folk noe nyttig skaper ofte engasjement. Du gir verdi uten å be om noe tilbake. Da selvsagt om noe som er relatert til det du driver med. Det du og din bedrift gjør på daglig basis kan være spennende for andre å lære mer om.
 
Informasjonsvideoer
Videoer som informerer eller demonstrerer på et eller annet vis. På samme måte som opplæringsvideoer så kan informasjonsvideoer skape engasjement og det gir en nytteverdi for mottakeren. Dette kan og være demonstrasjoner av produkter dere selger.
 
«Behind the scenes» videoer
Disse passer veldig fint i «stories-formatet» (les mer om stories her), men og som en ordinær video i Facebookfeeden. Du kan vise hva som skjer i bedriften og derigjennom la folk blir bedre kjent med dere. En perfekt måte å skape relasjoner på.
 
Underholdende video
Video som er relevante for målgruppen og det du driver med, men samtidig er uformell, har glimt i øyet og gjerne spiller på humor.

 

Dette er bare noen få av de tipsene og mulighetene som fins. Ulike bransjer og målgrupper har ulike behov og videosatsningen blir jo og deretter. Men at video er viktig for ALLE som markedsfører seg på nett og i sosiale medier hersker det liten tvil om.

Og alle starter ett sted. Så jeg vil derfor bare anbefale å komme i gang så snart som mulig. Lag en plan og tenk gjennom hva dere ønsker å oppnå gjennom video. Start så filmingen og kom i gang med testing av hvilket videoinnhold deres målgruppe responderer best på.

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.