Slik kommer du i gang med Clubhouse

Robust Theme

"

Slik kommer du i gang med Clubhouse

 
Du har sikkert hørt om den nye sosiale appen Clubhouse?  Men hvilken app er egentlig dette - og hvordan kan du bli med for å prøve selv? Det jeg prøve å guide deg i gjennom nå.

Hva er egentlig Clubhouse?

Dette er en av de nyeste sosiale plattformene på nett. En app hvor det kun er lyd det handler om. Her er det ikke noe video eller chat tilgjengelig, all kommunikasjon foregår ved hjelp av lyd. I tillegg så er alt "live". Det betyr at ingenting blir tatt opp eller lagret, alt foregår "in real time".

Du følger folk som du er interessert i og de kan følge deg. Og her er alle profiler personlige -  du lager ikke profil for bedriften din, men for deg som person. 

Men det betyr ikke at du ikke likevel kan få god nytte av appen på et profesjonelt plan. Det foregår mye der som er direkte relatert til ulike bransjer og tema, og du kan bygge deg selv opp som tankeleder eller som en "stemme" innen egen bransje via Clubhouse.

 

Hvordan fungerer det?

Etter at du har lastet ned appen og kommet deg inn (litt mer om det kommer straks) så havner du i "Hallwayen". Dette kan vel best sammenlignes med nyhetsfeeden på Facebook/instagram. Her ser du tilgjengelige "rom" som pågår nå og du kan utforske flere. Og hva som kommer opp her baseres på hvilke tema du er interessert i og hvilke folk du følger.

Alle kan starte sine egne rom inne i appen. Og da kan du starte et rom som er åpent for alle, et som kun de som følger deg kan se og delta i, eller et helt privat rom der du bestemmer hvem som skal være med.
 
 
         
Explore - Finn folk og klubber                   Hallway

Så kan du da hoppe inn og ut av ulike "rom" som du er interessert i. Inne i rommene kan du velge å bare lytte til en diskusjon, samtale eller foredrag. Eller du kan rekke opp hånden for å bli invitert til å snakke selv, hvis du har spørsmål eller kommentarer til temaet som diskuteres. Så her er det mulig å havne i masse spennende rom og til å snakke med folk du kanskje ellers ikke ville hatt mulighet til å nettverke med.

Når du først kommer inn i et rom blir du "publikum" på publikumsplassen nederst i rommet. Ellers så består samtalen av "moderatorer" og "speakers" som er oppe på scenen og har mulighet til å snakke. Og som nevnt så kan du da rekke opp hånden ved å trykke på "Raise hand" symbolet nede til høyre for å gi signal om at du ønsker å delta i samtalen.

De som modererer samtalen kan og invitere deg opp uten at du ber om det, men du står helt fritt til å avslå eller godta dette selv.

Så er det en slags uskreven regel om at når du kommer opp som deltaker i samtalen så "muter" du din mikrofon og venter på tur. Og ellers når du ikke snakker så holder du din mikrofon muted. Slik unngår man kaos og at alle snakker samtidig.

 

Clubs

Du kan altså delta i en rekke ulike rom, og i tillegg kan du melde deg inn i ulike "Clubs". Som kan sammenlignes litt med "Grupper" på Facebook. Klubber innen ulike interessefelt rett og slett.
Hvis du vil du lage din egen Club så går du til bunnen av profilsiden din for å se klubbene du er med på, og rull deretter helt til høyre og klikk på “+” - tegnet.

 

.          

Slik kommer du i gang med Clubhouse

Det er et par ting som er veldig viktig å være klar over.

  1. Appen er kun for iPhone og iPad. Foreløpig er appen i betaversjon og ikke tilgjengelig for Andriod-brukere. Men det jobbes med å utvikle en versjon for Andriod, så etterhvert blir det mulig for alle å ta i bruk dette. 
  2.  Dette er "invite only" . Du må i utgangspunktet få en invitasjon fra noen som allerede benytter appen for å bli med.

Men du kan og registrere deg på Clubhouse sin nettside med brukernavn og telefonnummer. Da blir du satt i "kø" og noen på din kontaktliste (på din telefon) kan slippe deg inn når det er din tur.

Så du laster altså ned appen og kommer deg inn ved invitasjon eller ved at noen "slipper deg inn" etter at du har registrert deg. Du velger hvilke interesser du har og søker etter folk som du syns er interessante. Disse folkene kan du følge og de kan følge deg om de vil.  Dette kan være folk du kjenner personlig, kollegaer, "kjendiser", artister eller tankeledere innen din bransje.
Dine interesser og hvilke folk du følger påvirker hvilke rom du får presentert når du kommer inn i appen og hvilke varsler du får opp. 

Lag din egen Bio

Når du har fått deg en bruker og endelig er inne i appen, så bør du lage deg en Bio. Her har du ikke noen begrensninger på hvor mye du kan skrive. Så her kan du slå deg løs og markedsføre deg og bedriften på en fin måte så folk har lyst til å følge deg og finne ut mer om deg. Du kan og koble til din Instagram- og/eller Twitterkonto.

Når man sitter i et rom og hører på samtaler, så blir man fort sittende å se litt på profilene til de ulike som er med på samtalen, så det er en fordel å legge litt flid i Bioen

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.