Slik kommer du i gang med Google Shopping

Robust Theme

"

Slik kommer du i gang med Google Shopping

Uansett om du har en stor eller liten nettbutikk, bør du absolutt vurdere å ta i  bruk Google Shopping-annonser. De kan hjelpe din butikk med å øke trafikken og ikke minst salget.

Så hva er Google Shopping?

Dette er Google-annonser som består av bilder som viser det aktuelle produktet med informasjon om pris, butikknavn etc.

Litt som en prissammenligningstjeneste for det du søker på.

Her ser du eksempler på Google Shopping Ads på både mobil og datamaskin.

 

Som du ser er disse annonsene veldig synlige når man søker på Google. Spesielt på mobil der de tar opp omtrent hele skjermen. Og de fleste av dine potensielle kunder søker nok etter produkter med mobilen.

I tillegg til at annonsene er synlige i Google-søkene så er de synlige her i en egen Shoppingfane:

 

Og de kan i tillegg være synlig på andre plasseringer, som i fanen for bildesøk og i Google Display nettverket, Youtube, Gmail og Google Discovery samt en rekke ulike nettsteder.

Du trenger ikke sette opp disse annonsene selv, og du trenger heller ikke legge inn alle de relevante søkeordene slik som man må med andre typer Google Ads.

Annonsene baserer seg nemlig på ditt varelager.

Dine produkter legges inn i en datafeed inne i det som kalles Merchant Center (kommer tilbake til det), og basert på dette så vises dine produkter frem for relevante søk. Med tittel, pris, bilde osv.

Hva er de viktigste grunnene til å ta i bruk Google Shopping?
 • Annonsene gir veldig god synlighet da de kan vises på mange ulike plasseringer, ikke "bare" i Google-søkene. 

 

 • Siden annonsen inneholder mye informasjon, får du mer kvalifiserte klikk inn til nettsiden. Folk som har en reell kjøpsintensjon.
  • La oss ta et eksempel på det: Anna søker på Google etter «vannkoker». Hun får da opp Shoppingannonser med vannkokere fra en rekke butikker. Hun ser hvilken vannkoker som passer for henne, bare ved å se på bildene. Samtidig ser hun prisen, så hun vet om vannkokeren er innenfor hennes budsjett. Når Anna klikker på annonsen, har hun altså god oversikt over produktet og hva det koster, slik at hun befinner seg lenger ned i kjøpstrakten enn den gjennomsnittlige brukeren på nettet.
 • Annonsene kan gi deg «gratis» synlighet da du kun betaler når noen faktisk klikker på annonsen. 
 • Du kan få opp flere Shopping-annonser i samme søk – i motsetning til søkeannonser.

 

Hvilke bedrifter passer Google Shopping for? 
 • Deg som selger fysiske varer – Altså ikke tjenester
 • Deg som har nettbutikk.

 

Hvordan kommer du i gang med Google Shopping Ads for din nettbutikk?

Du trenger følgende for å komme i gang:

 • En Google Ads-Konto.
  • "Google Ads" er selve annonseplattformen til Google. Det er der du lager kampanjene dine. Ikke bare for Shopping-annonser, men for alle typer Google-kampanjer. 
 • En Merchant Center-konto.
  • Dette er et online verktøy/dashbord for å administrere informasjon om bedriften, produktene dine, bilder og priser osv. Denne skal kobles sammen med din Google Ads-konto.
 • En datafeed fra din nettbutikk.
  • Produktene dine må legges inn i "Merchant Center" og det gjøres via en datafeed fra din nettbutikk. Fins en rekke ulike måter å sette opp dette på. Enten manuelt eller dynamisk, litt avhengig av hvor mange varer du har.
  • Support hos din nettbutikkplattform kan i de fleste tilfeller hjelpe deg med å få satt opp dette. De fleste plattformene (som f.eks. Shopify, WooCommerce, 24Nettbutikk etc.) har løsninger for å få dette på plass for deg. Noen har det inkludert, andre har dette som en tilleggsmodul eller tjeneste som koster ekstra.

  

Når alt dette er på plass kan du kjøre shopping-annonser inne i Google Ads.

Og det kan altså hjelpe deg og din nettbutikk med å bli mye mer synlig, skape mer trafikk inn til nettbutikken og generere flere salg.

 

Lyst til å komme i gang med dette, men fremdeles litt usikker på hvordan du skal gå frem?

Det kan jeg hjelpe deg med. Akkurat nå har jeg lanseringstilbud på mitt nye nettkurs «Google Shopping Ads for nettbutikker». Et nettkurs med en rekke kursvideoer som viser alle disse tingene og mye mer, steg-for-steg.

Og i en begrenset periode får du dette kurset til halv pris (!). Bruk rabattkoden «shopping2021» for å få rabatten. Mer informasjon og påmelding finner du her

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.