Personvernerklæring og vilkår.
Bruk av analyseverktøy (Cookies og Piksler).

MIK Marketing AS vil beskytte dine personopplysninger og behandle dem på en forsvarlig måte. Her kan du lese om hvordan vi samler inn, benytter og beskytter informasjon som samles inn fra våre digitale kanaler (herunder nettsteder og øvrige digitale kanaler som for eksempel, e-postabonnement og registrering gjennom skjemaer).

Denne personværnerklæringen gjelder for selskapet MIK Marketing as, for sidene www.mikmarketing.no og mikmarketing.mykajabi.com.

VÅRT FORMÅL OG BEHANDLINGSGRUNNLAG
Vi henter inn personopplysninger for at vi skal kunne kommunisere med potensielle, eksisterende og tidligere kunder, i tillegg for å kunne gjennomføre bestilte tjenester og produkter samt ha mulighet for å behandle en eventuelle klage. Andre personopplysninger kan forekommen men vårt behandlingsgrunnlaget ligger inn under Art. 6 GDPR Lawfulness of processing

A) Innhentet gyldig samtykke - les mer
B) Nødvendig for å oppfylle en avtale - les mer
C) Nødvendig for å oppfylle en rettslig plikt - les mer
F) Berettiget samtykke (bruk av databehandler fra eksterne leverandører) 

Behandling av personopplysninger vil følge personopplysningsloven / personvern ordningen (GDPR) bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter.  

1. Hvordan samler vi inn personopplysninger?

Informasjonen vi samler inn om deg avhenger av hvilke av våre digitale kanaler du bruker, samt hvilke opplysninger du gir oss ved kjøp, registrering eller i andre sammenhenger. 

  • Du oppgir til oss for eksempel når du kjøper eller registrerer deg for våre tjenester, abonnerer på våre nyhetsbrev og blogger, fyller ut et skjema, eller kontakter oss.  
  • Registreres automatisk når du bruker våre digitale kanaler.
  • Du har ingen plikt til å oppgi personopplysninger til oss, men dersom du velger å la være kan det være at vi ikke kan yte deg alle våre tjenester.


2. Hvilke personopplysninger behandler vi?

Noen personopplysninger henter vi inn frivillig og enkelte personopplysninger er vi pliktig til å hente inn og oppbevare i henhold til gjeldende regelverk. (f.eks regnskapsbilag er lovpålagt i henhold til bokføringsloven). 

Vi kan behandle personopplysninger innen følgende kategorier:

  • Grunnleggende informasjon, for eksempel navn, arbeidsgiver, stillingstittel og kontaktopplysninger.
  • Demografisk informasjon, for eksempel fødselsdato og kjønn.
  • Opplysninger om kundeforholdet, for eksempel ordreopplysninger og betalingsopplysninger.
  • Opplysninger generert i forbindelse med bruk av våre digitale kanaler, for eksempel teknisk informasjon om enheten som du bruker når du besøker våre digitale kanaler (herunder dato og tid, hva slags PC/mobiltelefon, operativsystem og nettleser du bruker, IP-adresser, skjermstørrelse etc.). 
  • Opplysninger i tilknytning til identifikasjon og registrering av en kunde eller bruker, for eksempel informasjon om brukers identitet og passord.
  • Eventuelle andre opplysninger som er lagret på grunnlag av ditt samtykke. Du vil i så fall få spesifikk informasjon om hvilke opplysninger vi lagrer og hva de brukes til når vi ber om ditt samtykke.


3. Bruk av personopplysninger.

Vi bruker informasjon som vi lagrer om deg til følgende formål:

  • Utvikling og analyse: Vi behandler personopplysninger for å forbedre og videreutvikle våre tjenester og digitale kanaler.
  • Levere tjenester til deg: Vi behandler personopplysninger for å kunne levere tilpassede tjenester til deg. I forbindelse med for eksempel:
    • levering av innhold når du etterspør det, for eksempel e-post når du har meldt deg på nyhetsbrev eller onlinekurs/webinarer når du har registrert deg for å motta/kjøpe dette.
    • Identifikasjon av kunder.
    • fakturering og betalingsoppfølging
    • feilretting, kundeservice og klagebehandling.
    • Utarbeiding og levering av pristilbud og informasjon basert på forespørsel.
  • Salg og markedsføring: Vi bruker både anonymiserte data og personopplysninger i forbindelse med markedsføringen vår. Da gjennom for eksempel:
    • Å lage målgrupper for markedsføring (Gjennom for eksempel å laste opp lister til Facebook for målrettet annonsering og opprettelse av "speilpublikum" i Facebook).
    • "Hashing" av  kontaktinformasjon mot registrene til Facebook, Google og andre digitale aktører slik at vi kan kommunisere med deg og andre brukere som deg gjennom disse kanalene. Les mer om "Hashing" av data mot Facebook her.
    • Å tilpasse og rette markedsføringen, for eksempel ved å gi anbefalinger eller målrettet innhold i våre digitale kanaler.
    • Utsendelse av nyhetsbrev og andre former for direkte markedsføring via e-post eller Facebook Messenger.
    • Markedsanalyser, kundetilfredshetsundersøkelser o.l.
  • Overholdelse av lovbestemmelser: Vi behandler personopplysninger for å oppfylle våre lovfestede plikter, f. eks. i tilknytning til regnskapsførsel og for å fremlegge opplysninger når dette er pålagt oss i henhold til norsk lovgivning.
  • Andre formål du har samtykket til: Vi vil kunne behandle dine personopplysninger for ethvert annet formål som du spesifikt har gitt oss et samtykke til.


4. Bruk, sikkerhet og videreformidling av personopplysninger.


Vi jobber for å beskytte dine personopplysninger. Når vi via våre digitale tjenester ber vi om personopplysninger fra deg er vi forpliktet til å behandle dem på en forsvarlig måte som er i samsvar med personvernloven.

Vi vil kunne oppgi personopplysninger til:

  • Databehandlere som arbeider som underleverandører for oss og behandler dine opplysninger på våre vegne. Disse benytter kun opplysningene til det formål som er avtalt med oss. Og vi har fokus på å sikre at de opptrer i samsvar med vilkårene og norsk personvernlovgivning.

  • De  databehandlere vi benytter er: 
    • Wordpress og ProISP for nettside og online tjenester.
    • New Kajabi som er systemet vi leverer våre nettbaserte kurs fra (Les mer om Kajabis personvern her og her).
    • Stripe som betalingsleverandør for nettkurs (les mer om Stripes personvern her).

    •  Zapier: Brukes til å integrere noen av tredjepartstjenesten sammen. For eksempel for å sende opplysninger oppgitt av kunde i en Facebook kundeemneannonse eller Facebook Messenger-annonse til e-postlister i Mailchimp. (Les mer om zapiers personvern her).
    • Mailchimp: Databehandler for e-postlister og brukes til sending av nyhetsbrev og kampanjer/tilbud etc. (les mer om Mailchimps personvern her, og om sikkerhet i Mailchimp her).
    • ManyChat: ChatBot-tilbyder som benytter Facebookprofilen din for å automatisk identifisere deg, så vi kan sende meldinger til deg i Facebook Messenger etter å ha fått din tillatelse til det. Du kan når som helst melde deg av chatboten ved å skrive «stopp» i meldingsfeltet. (Les mer om MayChats personvern her).
    • Vismaonline.com som er vårt regnskapssystem.
  • Andre parter med ditt samtykke.

Vi kan også utlevere informasjon:

  • I lovbestemte tilfeller, eksempelvis ved pålegg fra domstolene, politiet eller andre offentlige myndigheter, i henhold til strenge forhåndsdefinerte prosesser. 

Sikkerhet

All utveksling av personopplysninger sendes kryptert med såkalt SSL (Secure Sockets Layer). Alle personopplysninger og e-postlister lagres i databaser eller dokumenter som er passordbeskyttet og forsvarlig sikret. Ingen andre enn MIK Marketing og eventuelt leverandørene av tredjepartstjenestene MIK Marketing har avtaler med har tilgang til opplysningene.

5. Informasjonskapsler og sporingspiksler.


Vi bruker Sporingspiksler og lagrer informasjonskapsler («cookies»).

Ved å besøke mikmarketing.no og mikmarketing.mykajabi.com samtykker du i at vi benytter Informasjonskapsler/Cookies og sporingspiksler slik at vi kan gi deg en bedre brukeropplevelse.

Informasjonskapsler er små tekstfiler som vårt nettsted lagrer på din datamaskin, slik at vi kan gjenkjenne deg som bruker og gi deg tilpasset innhold. og tjenester når du besøker nettstedet vårt. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger.

Eksempler på hva vi bruker informasjonskapsler til:

  • Informasjonskapsler er viktig for driften av våre digitale kanaler, og de legger til rette for en god brukeropplevelse.
  • Informasjonskapsler hjelper oss med å følge med på bruken av våre digitale kanaler, slik at vi kan forbedre disse og yte tilpassede tjenester til våre brukere.  Vi mottar for eksempel informasjon om hvilke sider som er mest populære, hvilke lenker man kom fra eller følger videre, samt hvor lenge brukerne blir værende på våre nettsider.
  • Vi bruker informasjonskapsler til å samle statistiske opplysninger om antall besøkende på våre digitale kanaler, samt til å evaluere effekten av annonsering. Vi kan samle inn informasjon fra for eksempel markedsføringsmateriell og nyhetsskriv sendt per e-post, for å finne ut om meldingene ble åpnet og om brukerne har klikket på lenker til våre nettsider i meldingen.
  • Ved hjelp av informasjonskapsler kan vi også samle inn informasjon for å rette annonser eller innhold mot en bestemt bruker gjennom bruk av såkalte målgrupper.


Sporingspiksler er små grafikkelementer med en unik identifikator, lik funksjonen til informasjonskapsler, og brukes til å spore atferden til brukere på nett. I motsetning til informasjonskapsler, som er lagret på brukerens harddisk, er sporingspiksler usynlig bakt inn i våre digitale kanaler eller e-poster.

Vi benytter følgende informasjonskapsler og sporingspiksler:

Google Analytics
Brukes til å spore brukere i forbindelse med webanalyse. Registrerer og analyserer besøksstatistikk på mikmarketing.no. Informasjonen i Google Analytics inneholder ikke identifiserbare personopplysninger.

Les mer om Google Analytics´personvern her. Les mer om hvordan du kan velge bort at din nettstedsaktivitet er tilgjengelig for Google Analytics her.

Facebook Pixel

Brukes til sosiale knapper, konverteringssporing og retargeting
Brukes for å vise sosiale knapper i digitale kanaler, måle konverteringer og vise målrettede annonser basert på innhold du har lest i våre kanaler.

Les mer om annonsering på Facebook her. Les mer om Facebooks cookie policy her.

6. Hvor lenge lagrer vi dine opplysninger?


Vi vil lagre dine personopplysninger så lenge som nødvendig for å oppfylle de formålene som er angitt i vilkårene, med mindre en lengre lagringsperiode er pålagt eller tillatt i henhold til gjeldende lovgivning.

Personopplysningene lagres så lenge du har en aktiv relasjon til oss eller våre digitale kanaler, eller til du selv ber oss om å glemme deg og slette lagret informasjon om deg. En relasjon til oss eller våre digitale kanaler anser vi som å være kunde av oss, ha samtykket i å motta markedsføringsinformasjon fra oss, aktivt bedt om kontakt med oss via sosiale medier, elektroniske meldinger eller elektroniske skjemaer, vært aktiv i våre digitale kanaler etter du har gitt ditt samtykke. Relasjonen defineres som aktiv dersom den har vært utøvd i løpet av de siste 2 år.

Oppbevaring av anonymiserte opplysninger er ikke gjenstand for slike begrensinger eller krav. Vi forsøker i tillegg å sikre at personopplysninger og annen kundeinformasjon er oppdatert og korrekt, og at vi ikke lagrer informasjon som er unødvendig i forhold til formålene ved behandlingen av personopplysninger.


7. Hva er dine rettigheter?


Du kan når som helst:

  • Be oss om å glemme deg og slette lagret informasjon om deg.
  • Be om å få vite hvilken informasjon vi har registrert om deg.
  • Kreve at vi retter opp i feil i dine personopplysninger.
  • Trekke tilbake eller begrense samtykket til å behandle dine personopplysninger.

​​

8. Endringer 

Etter hvert som vår virksomhet og verktøy utvikler seg kan vi ha behov for å oppdatere disse vilkårene. Vi oppfordrer deg til å gå gjennom vilkårene jevnlig. Ved større endringer vil vi også kunne forsøke å kontakte deg direkte gjennom tilgjengelige kanaler som eksempelvis gjennom e-post eller varsler i våre digitale kanaler.

9. Hvordan kontakte oss?

MIK Marketing AS, org. nr. 920 459 269, Nordmoveien 22 8618 Mo i Rana, er det selskapet som er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen. Ved spørsmål og henvendelser kan du kontakte oss på tlf: 400 75 877, eller post@mikmarketing.no


Sist oppdatert 28.08.2018