jun 11

Øk salget i nettbutikken med dynamiske annonser

Illustrasjon Facebook dynamiske annonser

Facebook dynamiske annonser er et annonseformat som gjør at du kan kjøre automatiske annonser basert på hva dine potensielle og eksisterende kunder foretar seg i nettbutikken din. Du kan dermed markedsføre hele produktkatalogen din i én enkelt annonsemal.

Dette gjør at du sparer tid og du tilpasser annonsene til hver enkelt person. Dynamiske produktannonser kan vise de mest relevante produktene til et individ basert på hva de har sett på før, hva de har lagt i handlekurv, hva de tidligere har kjøpt osv.

Les mer
mai 18

Slik håndterer du kommentarer og nettroll på Facebook.

Sinte og frustrere emojis

Som bedrift på Facebook er du nødt til å forholde deg til kommentarer. Både positive og negative. Så hvordan bør du håndtere kommentarer og nettroll?

Dette fins selvsagt ingen fasit på, men her oppsummerer jeg noen retningslinjer og tips som kan være nyttig for å holde kontroll på kommentarfeltet.

Les mer
mai 01

Oversikt over Facebooks viktigste nyheter.

Picture of Mark Zuckerberg at FB 8 2019

Facebooks årlige utviklerkonferanse «F8» gikk av stabelen på tirsdag denne uken. Og som seg hør og bør åpnet administrerende direktør Mark Zuckerberg, med sin «Keynote» der han presenterte nyheter som kommer i tiden fremover.
Han brukte da mye tid på å snakke om viktigheten av privatliv på Facebook. Og slagordet «The future is private» ble et gjennomgående tema.

Dette er noen av de viktigste nyhetene som ble presentert:

Les mer
mar 28

Facebook vil fjerne nyhetsfeeden.

Facebook reactions

Hva gjør du som bedrift hvis nyhetsfeeden forsvinner fra Facebook?

Dette er faktisk en reell problemstilling. For det har altså kommet informasjon om at Facebook planlegger å fase ut selveste nyhetsfeeden.

Mari Smith (som anses for å være en av de fremste Facebook-ekspertene i verden) har publisert informasjon om dette på sin Facebookprofil, samt at hun og presenterte dette under konferansen «Social Media Marketing World» i San Diego i forrige uke. Noe som skapte mange reaksjoner og sjokkerte mange av tilskuerne.

Les mer
feb 11

Bør du satse på Facebookannonsering?

Facebook logo og hjerte

Et spørsmål jeg ofte får fra bedrifter jeg snakker med er;

Er det fremdeles smart å bruke ressurser på å markedsføre seg på Facebook? Er folk fremdeles på Facebook?

Og selv om Facebook kanskje ikke er like hipt og spennende som tidligere, så er det uten tvil en viktig markedsplattform. Det er veldig få plattformer hvor du kan nå like mange som på Facebook. Og sosiale medier er en ekstremt viktig del av folk sine liv.

Les mer
feb 06

6 gode apper for redigering av bilde og video.

InShot app.

Å lage innhold til sosiale medier kan være tidkrevende. Særlig hvis du må redigere bildene og videoene, endre på størrelsesforhold, legge til tekst, kanskje fjerne bakgrunner eller endre på fargene. Heldigvis kan du gjøre veldig mye via mobiltelefonen.

For mobilen har blitt et viktig arbeidsverktøy for mange. Den er alltid for hånden og det fins en app for det aller meste. Og dette er veldig praktisk når du skal jobbe med bilder og video mens du er på farten, som jo mange av oss er. Så her har jeg i samlet en liten oversikt over 6 gode og brukervennlige apper som kan være til nytte når du skal lage visuelt innhold som du skal bruke i sosiale medier.

Les mer
jan 04

6 grunner til å droppe fremming av innlegg på Facebook.

Den blå fremme-knappen

Har du en Facebookside og ønsker nå ut til flest mulig vil du nok på et tidspunkt måtte vurdere annonsering for å få de resultatene du ønsker.

Det fins to ulike måter å gjøre dette på. Den ene er ved bruk av det som kalles «Facebook Annonseadministrasjon». Og det andre er såkalt «boosting», eller på norsk «Fremming» av innleggene dine. Sistnevnte er den enkleste formen for annonsering på Facebook. Og dette kan nok for mange virke som en grei og lett tilgjengelig løsning, som ikke krever mye forkunnskaper.

Men det er langt fra en god løsning og vil ikke gi deg de resultatene du ønsker. Det vil i de fleste tilfeller være å kaste vekk penger. Denne metoden har store begrensninger og dette vil påvirke dine resultater på en negativ måte.

Les mer
nov 29

6 grunner til å ta i bruk Google Analytics.

Google Analytics logo

Google Analytics er et gratis verktøy som samler inn data og statistikk om de som besøker din nettside. Høres kanskje teknisk, vanskelig og kanskje litt kjedelig ut. Men det er absolutt verdt å bruke litt tid på, og det er heller ikke så veldig komplisert.

Vet du hvor mange som er innom nettsiden din daglig? Vet du hvilke sider som er mest besøkt, hvor lang tid de bruker der eller hvilke markedskanaler som gir mest trafikk? Google Analytics kan gi deg svaret på alt dette.

Les mer
nov 16

Derfor bør du bruke Facebooks “Business Manager”.

Derfor bør du bruke Facebooks “Business Manager”.Å jobbe med markedsføring på Facebook krever en god del tid og energi. Så om du ikke allerede gjør det i dag, så vil jeg anbefale deg å gå over fra å kun benytte den tradisjonelle “annonseadministrasjonen” til å ta i bruk mulighetene og løsningene som fins i Business […]

Les mer
nov 09

Hva er en Facebookpiksel og hvorfor er den så viktig for deg?

Facebookpiksel - illustrasjon

Har du hørt om Facebookpikselen? Hvis du annonserer, eller har tenkt å starte med annonsering på Facebook, så bør du absolutt lære deg mer om dette.

Facebookpikselen er et analytisk verktøy. En liten kodebit som du installerer på nettsiden din. Og den er utrolig viktig om du skal annonsere på Facebook. Den gir deg blant annet muligheten til å tilpasse annonsene dine, og finne ut av hvor effektive de er. Det vil både gi deg bedre resultater og billigere annonser. Og du unngår å annonsere i blinde og har mye mer kontroll på hva det er som fungerer og ikke

Les mer