okt 12

Slik blir butikken din klar for Black Friday

Black Friday er kommet for å bli også her i Norge. I fjor (2019) dro nordmenn kortet for 3,8 milliarder kroner på denne dagen. Så da kan du og din bedrift like gjerne henge deg på og få din del av kaken. Her får du 6 tips til hva du kan gjøre for å forberede butikken din til Black Friday.

Les mer
aug 19

Slik lager du Facebookannonser som gir telefonsamtaler

Hvordan setter du opp en annonsekampanje på Facebook hvor målet er å generere telefonsamtaler?

Ofte når man annonserer på Facebook er målet å sende folk til nettsiden din. Enten det er for å lese en artikkel, kjøpe et produkt eller registrere seg for noe. Men hva om du vil at folk skal ringe deg og bedriften din? Du vil at folk skal klikke på annonsen din og ved å gjøre det så starter de en telefonsamtale. Altså er målet med annonsekampanjen å få denne telefonsamtalen.

Det er for øyeblikket to ulike måter å gjøre dette på: Ved hjelp av målsetningen “Rekkevidde” og en «ring nå» handlingsknapp (CTA), eller ved å benytte målsetningen “Trafikk” og bruke «telefonanrop» som mål for denne trafikken.

Les mer
mai 28

Facebook Shops – Netthandel på Facebook

Facebook annonserte 19. mai at de nå lanserer det som kalles «Facebook Shops». Deres hittil største sprang inn i E-handelens verden.

Et verktøy som gjør det mulig å selge og ta betaling for varer direkte på Facebook. Da uten at kunden må linkes videre til din nettbutikk og fullføre checkout og betaling der.

Les mer
mar 13

Video på Facebook – 4 tips for å komme i gang

Video på Facebook

Video er fremtiden i på Facebook og sosiale medier generelt har vi hørt igjen og igjen de siste årene. Vel, fremtiden er uten tvil her. Og video bør være en viktig del av din strategi når det kommer til markedsføring på nett og i sosiale medier, både for organisk og betalt innhold.

Video er fremtiden på Facebook og i sosiale medier generelt har vi hørt igjen og igjen de siste årene. Vel, fremtiden er uten tvil her. Og video bør være en viktig del av din strategi når det kommer til markedsføring på nett og i sosiale medier. Både for organisk og betalt innhold.

Her får du noen grunner til hvorfor video er viktig på Facebook, og 4 tips til deg som vil komme i gang nå.

Les mer
jan 27

Bli god på stories med disse 4 appene

Instagram Story

Å ha en strategi omkring bruk av “stories” i sosiale medier kan være fornuftig. Dette er et format som vokser kjapt og det å dele innhold i stories er super måte for følgerne dine å bli kjent med deg og din bedrift. Kanskje syns du, som så mange andre, at det er litt utfordrende å komme i gang med å lage stories selv for din bedrift eller merkevare. Så her har jeg samlet 4 apper du kan teste ut for å bli enda bedre på “stories”.

Les mer
jan 10

4 grunner til markedsføre via e-post

Du kan få veldig gode resultater fra markedsføring på sosiale medier. Men du bør i tillegg til dette ha fokus på e-post. E-postmarkedsføring er, i motsetning til det mange tror, ikke gammeldags og ineffektivt. Her er 4 grunner til at du bør bygge opp en e-postliste:

Les mer
jun 11

Øk salget i nettbutikken med dynamiske annonser

Illustrasjon Facebook dynamiske annonser

Facebook dynamiske annonser er et annonseformat som gjør at du kan kjøre automatiske annonser basert på hva dine potensielle og eksisterende kunder foretar seg i nettbutikken din. Du kan dermed markedsføre hele produktkatalogen din i én enkelt annonsemal.

Dette gjør at du sparer tid og du tilpasser annonsene til hver enkelt person. Dynamiske produktannonser kan vise de mest relevante produktene til et individ basert på hva de har sett på før, hva de har lagt i handlekurv, hva de tidligere har kjøpt osv.

Les mer
mai 18

Slik håndterer du kommentarer og nettroll på Facebook.

Sinte og frustrere emojis

Som bedrift på Facebook er du nødt til å forholde deg til kommentarer. Både positive og negative. Så hvordan bør du håndtere kommentarer og nettroll?

Dette fins selvsagt ingen fasit på, men her oppsummerer jeg noen retningslinjer og tips som kan være nyttig for å holde kontroll på kommentarfeltet.

Les mer
mai 01

Oversikt over Facebooks viktigste nyheter.

Picture of Mark Zuckerberg at FB 8 2019

Facebooks årlige utviklerkonferanse «F8» gikk av stabelen på tirsdag denne uken. Og som seg hør og bør åpnet administrerende direktør Mark Zuckerberg, med sin «Keynote» der han presenterte nyheter som kommer i tiden fremover.
Han brukte da mye tid på å snakke om viktigheten av privatliv på Facebook. Og slagordet «The future is private» ble et gjennomgående tema.

Dette er noen av de viktigste nyhetene som ble presentert:

Les mer
mar 28

Facebook vil fjerne nyhetsfeeden.

Facebook reactions

Hva gjør du som bedrift hvis nyhetsfeeden forsvinner fra Facebook?

Dette er faktisk en reell problemstilling. For det har altså kommet informasjon om at Facebook planlegger å fase ut selveste nyhetsfeeden.

Mari Smith (som anses for å være en av de fremste Facebook-ekspertene i verden) har publisert informasjon om dette på sin Facebookprofil, samt at hun og presenterte dette under konferansen «Social Media Marketing World» i San Diego i forrige uke. Noe som skapte mange reaksjoner og sjokkerte mange av tilskuerne.

Les mer