feb 06

6 gode apper for redigering av bilder og video.

Å lage innhold til sosiale medier kan være tidkrevende. Særlig hvis du må redigere bildene og videoene, endre på størrelsesforhold, legge til tekst, kanskje fjerne bakgrunner eller endre på fargene. Heldigvis kan du gjøre veldig mye via mobiltelefonen.

For mobilen har blitt et viktig arbeidsverktøy for mange. Den er alltid for hånden og det fins en app for det aller meste. Og dette er veldig praktisk når du skal jobbe med bilder og video mens du er på farten, som jo mange av oss er. Så her har jeg i samlet en liten oversikt over 6 gode og brukervennlige apper som kan være til nytte når du skal lage visuelt innhold som du skal bruke i sosiale medier.

Snapseed

Gratisapp for både iOS og Android som kan brukes for å redigere dine bilder.

Dette er en app fra Google der du kan forbedre bildene dine med massevis av ulike verktøy. Fra enkle filtre til mer avanserte muligheter og verktøy. Brukervennlig og fin å bruke enten du er nybegynner eller dreven på fotoredigering fra før.

Snapseed App
Snapseed App

Pixomatic

Denne er i iOS en betalt-app (39 kr pr. mnd.) og for Android en gratisapp (med kjøp i appen).

Utrolig brukervennlig app dette. Så om du ofte har behov for å fjerne bakgrunnen i bilder så er den helt super og for mange verdt pengene.

Du lager omriss på det du vil beholde og fjerner resten. Muligheter for å finjustere med viskelær og innfyllingsverktøy dersom ikke appen får med seg alle detaljer. Og du kan legge til bakgrunnsfarge og logoen din eller andre ting før du lagrer det. Fin for å redigere produktbilder dersom du selger fysiske varer for eksempel.

Pixomatic app.
Pixomatic app
Pixomatic app.

InShOt

Gratisapp for iOS og Android (mulig å kjøpe pro-versjon).

Med denne appen kan du endre størrelse på bilder og video. Så hvis du har behov for å justere på bildet eller videoen din for at den skal fungere optimalt på Instagram, Facebookannonse, Instagram Stories eller annet så er denne kjapp og enkel å ta i bruk. Og det er viktig å ta hensyn til at de ulike plattformene krever ulike størrelsesforhold for at dine poster og annonser skal se best mulig ut og fungere optimalt.

Du laster opp bildet/videoen og klikker på «Canvas». Velger hvilket størrelsesforhold du ønsker (her er det satt opp ulike størrelser du bare velger mellom), og justerer størrelsen enkelt etterpå.

InShot app.
InShot app.

Canva

Gratisapp for iOS og Android (mulighet for å lage premium-konto som koster litt pr. mnd).

Canva er et verktøy for bildedesign. Du lager deg en brukerkonto og kan bruke verktøyet både i nettleser og i denne appen.

Det er mulig å designe alt og publisere helt uten teknisk kompetanse. Trenger du for eksempel å tilpasse bilder for å få de til å passe størrelsen for et Facebook profilbilde, Facebook forsidebilde eller en annonse så ligger det klar maler for det.
Veldig brukervennlig app, og de har drøssevis med maler som du kan tilpasse hvis du trenger litt kreativ hjelp. Samt at du får tilgang til det du allerede har laget i nettleseren din hvis du vil fortsette arbeidet på mobilen.

Canva app
Canva app

Adobe Spark Post

Gratisapp for iOS og Android.

En snedig app for grafisk design. Mange ulike maler og muligheter her. Velg fonter, farger, filtre og bilder enten fra kamerarullen din eller bruk gratis «Stock Photos» i appen.

Du kan skape poster for Instagram, Facebook, Twitter osv. Bare å klikke på det som er aktuelt for deg i malene i appen uten å tenke på hva som er riktige størrelser og størrelsesforhold.

Adobe Spark post app
Adobe Spark post app

Video Crop

Gratisapp for iOS (mulighet for å kjøpe pro-versjon)

Dersom du har en video du ønsker å laste opp i et firkantet format til sosiale medier, så er denne helt topp. Brukervennlig app som kjapt lar deg beskjære, endre størrelse, snu og rotere video rett fra mobilen. Kan lagre og laste ned videoen etterpå og velger den kvaliteten du ønsker.

Video Crop app
video crop app


Dettee var da et lite utvalg av apper som kan være nyttig for deg. Så er det selvsagt litt smak og behag når det kommer til hvilke apper som er «best». Kommer og an på det behovet man har. Så det er selvsagt enda flere enn disse som er gode og bør fremheves. Men det får bli i en oppfølgningspost på et senere tidspunkt.

Så har du tips til gode apper for å jobbe med video og bilde, så sleng gjerne inn en kommentar under.