fbpx
nov 01


Så enkelt installerer du Messenger-chat på din nettside.

Det fins flere måter du kan sette opp et system for gi besøkende på nettsiden din muligheten til å chatte med deg. Noen er enkle andre kan være mer innviklet og kostbare. Men blant de mest effektive er faktisk Facebook Messenger. 

Hvorfor skal du gjøre dette? Ved å ha chat på din nettside gjør du det enkelt for alle besøkende å stille spørsmål og sende meldinger til bedriften din. Du kan hjelpe dem mye mer effektivt, og de kan kjapt og enkelt få svar på det de lurer på. En fin måte å bygge relasjoner på, slik at potensielle kunder blir trygge på din bedrift.

Messenger på nettside

Meldinger sendt via Messenger-chat-widgeten på nettstedet ditt, vises automatisk i innboksen til din Facebookside. Du kan også lese og svare på besøkendes meldinger via Sideadministrasjonsappen til Facebook. I følge Facebook er 53% av befolkningen mer tilbøyelig å handle med en bedrift de kan sende direktemeldinger til. Veldig mange foretrekker å kommunisere med bedrifter via chat vs. telefon for eksempel. Med Messenger-chat kan du starte en samtale på datamaskinen og fortsette den på mobilen på et senere tidspunkt hvis nødvendig.

Så hvordan gjør du dette?

Du kan gjøre det på flere måter. Blant annet gjennom bruk av bot-plattformer som "Manychat" og "Chatfuel". Men metoden jeg skal vise krever ikke at du bruker disse. 

Trinn 1: Tilpassing av din Messenger-Chat.

Det første du gjør er å gå inn på Innstillingene på din Facebookside. Så til Sideinstillinger --> Messenger-Plattform. Deretter scroll helt ned og klikk «Konfigurer» under Kundechat-programtillegg.

Hvordan installere messenger på din nettside

Klikk for å forstørre bildet.

Hvordan installere messenger chat på din nettside

Klikk for å forstørre bildet.

Hvordan installere messenger på din nettside.

Klikk for å forstørre bildet.

Først skal du velge språk og sette inn den meldingen som skal stå når chat-widgeten spretter opp på websiden din. Jeg anbefaler at du holder denne ganske enkel.

Hvordan installere messenger på din nettside

Klikk for å forstørre bildet.

Deretter klikker du «neste». Og her skal du sette opp hvilken svartid de kan forvente seg dersom du ikke er tilgjengelig med en gang. Den viste responstiden bør være realistisk, men optimistisk. Du kan og velge en farge du vil ha på Messenger-logoen som passer til ditt merke eller nettsted, hvis du ønsker det.

Hvordan installere messenger chat på nettsiden

Klikk for å forstørre bildet.

Deretter klikker du «neste», og der skal du «Hviteliste» domener. Det vil si at du skal angi de domenene hvor denne kundechatten skal vises på. Det er alle de nettstedene du tenker å installere chatten på. Så skal koden til høyre kopieres slik at du kan sette den inn på nettstedet ditt. Som vi skal gå inn på i neste trinn.

Hvordan installere messenger chat på nettsiden

Klikk for å forstørre bildet.

Trinn 2: Installere på nettsiden din.

For å installere chatten på din nettside må du lime inn kodestykket som du kopierte i forrige trinn til «Headeren»  i koden på nettstedet ditt. Det vil variere litt fra nettsted til nettsted hvordan du går frem for å gjøre det.

Har du et WordPress-nettsted? Da skal jeg vise mer i detalj hvordan du går frem. I kontrollpanelet til din WordPresside må du finne ut om det er et sted i Tema-innstillingene, hvor at du kan sette inn koden i «Headeren». Du limer så inn koden  (fra trinn 1) inn der, så er alt klart.

Hvis temainnstillingene dine ikke har dette alternativet, eller du ikke får det til, så installerer du en WordPress-Plugin/Utvidelse for å få chatten på plass. 

«Insert Headers and Footers» er en god plugin for det. Som bildene under viser. Så laster du ned «Insert Headers and Footers»-utvidelsen og aktiverer denne. Så går du inn på «Innstillinger» i kontrollpanelet, og deretter klikker du på «Insert Headers and Footers». Der limer du inn koden i det øverste feltet ( "Scripts in Header"), klikker på  «Save» og du er ferdig!

Klikk for å forstørre bildet.

Hvordan ta i bruk "insert headers and footers"

Klikk for å forstørre bildet.

Legge inn kode i "Headers and Footers"

Klikk for å forstørre bildet.

Står du fast eller har spørsmål så legg gjerne igjen en kommentar under, eller send meg en melding via Chatten.