okt 12

Slik kan du tekste dine Facebookvideoer.


85 % ser video på Facebook uten lyd, sier en rekke kilder.
Det betyr at skal du øke sjansene dine (betydelig), for at folk skal få med seg innholdet i din video, så legg til undertekst.

Fins mange måter å gjøre dette på. Tenkte jeg skulle fortelle om 3 av dem.

Metode 1 - Facebooks egen tekste-funksjon:

I redigeringsvektøyet for video på Facebook, har de en egen funksjon for teksting.
Altså, hvis du klikker på "rediger" på en video du allerede har inne på Facebook fra før, eller mens du driver å legger inn en ny video. Så kan du altså legge inn tekst selv i verktøyet der.

Som du ser på bildene over.. Du kan enten skrive inn teksten din selv, da ved å velge tidsintervaller og sette inn rett tekst på rett tid i videoen. Eller du kan legge inn en tekst-fil. En såkalt "SRT-Fil".

Jeg synes det å lage teksten selv i Facebooks verktøy er litt kronglete, spesielt hvis det er en lang video.Så da legger jeg som regel inn en SRT-fil.Hvordan lager du det? Da kommer vi inn på neste metode.

Metode 2 - Lage tekstfilen på YouTube og last opp på Facebook.

Hvis du laster opp videoen på Youtube (velger du "Privat" er det kun du som ser den), så kan du altså i verktøyet der lage undertekst. Og der er det (etter min mening) enklere å gjøre dette enn hos Facebook. 

Så kan du laste ned selve tekst-filen, for så å laste den opp på Facebook. Husk at filnavnet må ha riktig format for det språket teksten er på. For norsk bokmål skal filnavnet være "filnavn.nb_NO.srt"

Metode 3 - automatisk teksting med appen "Clips":

Appen «Clips», som er tilgjengelig for iPhone og iPad har faktisk autoteksting. Så hvis du snakker mens du spiller inn en video, vil appen automatisk forstå hva du sier – og legge dette som tekst på videoen.

Nå er det slik at mye som skjer på automatikk, kan ha en viss feilmargin. Så det fungerer ikke optimalt alltid. Men har du litt tid, og snakker relativt tydelig så er denne super for små videoklipp.

Vi kan vel konkludere med det, at det fins mange veier til Rom. Hvilken metode du benytter, om det er en av disse eller en annen. Så er poenget at du absolutt bør tekste dine videoer. 
Dette er en av to  ting som er veldig viktig for å maksimere effekten av å bruke video på Facebook.
Den andre er: last opp videoen direkte i Facebook. Ikke link fra andre kilder. 

Håper dette var til nytte for deg.
Hvis du har andre metoder for å tekste video, eller har innspill og råd. Sleng gjerne igjen en kommentar.