fbpx
okt 01

Canva - et gratisverktøy for bildedesign

Hva gjør du om du må redigere bilder som du skal bruke på sosiale medier? Kanskje du har god peiling og gjør alt selv i Photoshop eller andre programmer, eller kanskje du må sette dette bort til et byrå om du ikke har kompetansen.
 
Om det kun er små justeringer, tilpasninger eller å legge på litt tekst eller illustrasjoner for eksempel, så er det kjedelig å bruke penger på å få det gjort.
 
Så jeg har et lite tips fra meg til deg. For veldig mange bildejobber hvor du for eksempel trenger å justere et bilde, tilpasse det til Facebook, legge til tekst/symboler/illustrasjoner osv., da er Canva.com veldig nyttig. Og det koster deg ingenting!

Canva er et verktøy som gjør det mulig å designe alt og publisere hvor som helst, helt uten teknisk kompetanse.
Veldig brukervennlig med sitt «drag-and-drop» verktøy og de har drøssevis med maler som du kan tilpasse hvis du trenger litt kreativ hjelp.
 
Trenger du for eksempel å tilpasse bilder for å få de til å passe formatet for et Facebook profilbilde, Facebook forsidebilde eller en annonse så ligger det klar maler i riktig format der.
Samme for blant annet Instagraminnlegg, Twitterinnlegg, bannere, brosjyrer og visittkort.

Canva er tilgjengelig på norsk og kan du kan bruke det i nettleseren din og som egen mobilapp.
Det fins en gratisversjon og en premiumversjon som koster litt (hvor du har tilgang til enda mer). Du kommer veldig langt med gratisversjonen, så for mange er det ikke nødvendig å betale for å bruke dette.
 
Du tror kanskje at jeg får betalt for å reklamere for Canva her. Men sannheten er at det gjør jeg ikke, jeg bare ønsker å hjelpe deg med markedsføringen av bedriften din.
Det fins utallige verktøy og hjelpemidler på nett som kan gjøre arbeidshverdagen litt lettere, og ofte spare deg for mye penger. Derfor vil jeg tipse deg litt om slike verktøy i ny og ne.
 
Har du noen tips du tror andre kan få nytte av? Legg gjerne igjen en kommentar med ditt tips!